Nieuwsbrief maart KBS De Martinus

Carnaval 2020!

Langs deze weg willen we prins Bob en de adjudanten Denniël en Nick bedanken voor de bijdrage aan het gezellige carnavalsfeest op 14 februari en ook voor het doek dat we hebben gekregen als decoratie in onze hal!

 

Lekker fit!

Voor de leerlingen van de groepen 3 t/m 8 wordt ook dit jaar weer “Lekker Fit!” georganiseerd. Dit is een sportkennismakingsproject waarbij de kinderen kunnen kiezen uit verschillende sportclinics. Inschrijven kan via de website www.lekkerfitlosser.nl en dit kan vanaf 2 maart t/m 22 maart.

Alle leerlingen krijgen op 2 maart informatie mee over dit project.

 

Mooie foto’s!

Tijdens diverse activiteiten zoals bijvoorbeeld Sinterklaas en Carnaval worden prachtige foto’s gemaakt, die nadien via een link naar alle ouders worden gemaild. Yvonne Gering, Ronald Kamphuis en Ellen Keur willen we langs deze weg bedanken hiervoor!

 

 Beeball voor groep 5 en 6

Sinds vorig schooljaar is er voor de leerlingen van de groepen 5 en 6 een nieuwe sportactiviteit, ‘Beeball’. BeeBall is een voorloper van het echte honk- en softbal. Door de kleine teams en eenvoudige spelregels worden kinderen volledig bij het spel betrokken en zijn ze volop in beweging. Bij BeeBall staan teamgeest en sportiviteit voorop. Door het spelen van BeeBall raken kinderen snel vertrouwd met het slaan, gooien en vangen. Op speelse wijze maken kinderen zich snel de technische vaardigheden van honkbal en softbal eigen.

In de maanden maart en april worden op alle scholen tijdens de gymlessen 2 workshops gegeven aan de leerlingen van groep 5 en 6. Deze lessen worden verzorgd door de Tex Town Tigers uit Enschede. In de maand juni zal er (onder schooltijd) een eindtoernooi worden gespeeld waarvoor alle leerlingen van de groepen 5 en 6 worden uitgenodigd. Dit toernooi wordt gespeeld op het sportpark Brilmansdennen in Losser en daarbij worden belangstellenden ook van harte uitgenodigd om te komen kijken.

De workshops beeball zullen op vrijdag 6 en 13 maart worden georganiseerd:

 

Culturele voorstellingen en projecten

Groep 6: Finale verkeersquiz

In februari heeft groep 6 met succes deelgenomen aan de voorronde van de grote Verkeersquiz Losser 2020! Op 10 maart staan ze in de finale!

Groepen 5 en 6: workshops Beeball

Voor de leerlingen van de groepen 5 en 6 worden op vrijdag 6 maart en 13 maart twee workshops Beeball georganiseerd.

Groep 6: bezoek steenfabriek

Op maandag 16 maart gaan de leerlingen van groep 6 ’s morgens op bezoek naar de steenfabriek. Ze maken kennis met en geven invulling aan het erfgoedproject  ‘Het Geheim van de Steenfabriek’.

Groep 6: workshop Ontdekkisten

Donderdag 26 maart heeft groep 6 een workshop Ontdekkisten, waarbij de kinderen op verkennende, onderzoekende en ontdekkende manier kennis maken met URENCO en met het bestuderen van stoffen.

 

Juf Simone 25 jaar in het onderwijs!

Op 5 februari vierde Simone Hilberink dat ze 25 jaar op De Martinus werkzaam is. Ze heeft in die jaren al in alle groepen lesgegeven.

We hebben Simone op deze dag samen met de kinderen en collegae in het zonnetje gezet. De kinderen hebben die ochtend leuke optredens gedaan en Simone kreeg namens alle kinderen een mooie kofferset aangeboden.

 

Data en kalender maart en april

Maandag 2 maart

Vergadering MR om 19.00 uur

Vrijdag 6 maart

Workshop Beeball voor groep 5 en 6

Dinsdag 10 maart

Finale verkeersquiz (groep 6)

Woensdag 11 maart

Oud Papier

Vrijdag 13 maart

Workshop Beeball voor groep 5 en 6

Dinsdag 17 maart

Vergadering Ouderraad om 20.00 uur

Dinsdag 24 maart

Overleg Ouderraad/MR/team om 20.00 uur

 

Maandag 6 april

Vergadering GMR om 20.00 uur

Woensdag 8 april

Schoolvoetbaltoernooi gemeente Losser (voor de leerlingen van groep 8)

Oud Papier

Maandag 13 april

2e Paasdag, alle leerlingen vrij

Woensdag 15 april, donderdag 16 april en dinsdag 21 april

eindtoets voor de leerlingen van groep 8

Vrijdag 17 april

Koningsspelen voor alle leerlingen

Groepen 1 en 2:  8.30 – 12.00 uur

Groepen 3 t/m 8: 8.30 – 14.30 uur

Maandag 20 april

Vergadering MR om 19.00 uur

Maandag 27 april t/m woensdag 6 mei

Meivakantie, alle leerlingen vrij