Nieuwsbrief februari Katholieke Basisschool De Martinus

Carnaval

 Vrijdag 1 maart vieren we carnaval op school.

De schooltijden zijn voor alle leerlingen op deze feestelijke dag aangepast:

Alle leerlingen komen van 8.30 uur tot 13.00 uur op school. De ouderraad trakteert iedereen op een versnapering. Deze dag hoef je dus geen eten en drinken mee te nemen. Er zal om 12.00 uur geen lunchpauze zijn, na 13.00 uur kan er thuis geluncht worden.

Alle groepen verzorgen een optreden maar je kunt ook individueel of met een groepje meedoen aan Martinus Got Talent! Kun je goed zingen, dansen, een instrument bespelen of heb je een andere leuke act dan mag je je opgeven op de lijsten die bij de ingang van de klassen hangen. Opgeven kan t/m vrijdag 8 februari.

Om iedereen de kans te geven mee te kunnen doen mag je maar met 1 act meedoen. Afhankelijk van het aantal opgaves kan het zijn dat je act niet langer dan 2 minuten mag duren. Dit hoor je zo spoedig mogelijk.

We gaan er een mooi feestje van maken! Trek je gaafste carnavalskleding aan! De gehele dag zal de Prins(es) en Adjudant(e) uit groep 8, samen met het Keizerskroontje en de Adjudant(e) uit groep 4 in de polonaise voorop lopen. Binnenkort zal het verkiezingsspektakel plaatsvinden.

We vragen wel vriendelijk om geen spuitbussen en/of confetti mee te nemen naar school.

 

Carnavalsmis

Op zaterdag 23 februari is er een Carnavalsmis om 19.00 uur in de H. Maria Geboortekerk. Deze Carnavalsmis wordt georganiseerd door de Gaffel Oaskes. Iedereen mag verkleed komen.

 

Rapport en gesprekken

Op donderdag 14 februari krijgen de kinderen het eerste rapport van dit schooljaar mee naar huis. De oudergesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 26 februari en donderdag 28 februari. De uitnodigingen voor de gesprekken ontvangt u via mail op dinsdag 12 februari. We verwachten dat de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 aanwezig zijn bij deze gesprekken. Tijdens de gesprekken zal de leerkracht o.a. de resultaten van de cito-toetsen bespreken. Tijdens de gesprekken van de leerlingen van groep 8 wordt tevens het schooladvies voor het voortgezet onderwijs gegeven.

We vragen alle kinderen om vóór 8 februari de rapportmap in een plastic tas mee te nemen naar school.

 

Te laat komen

In de afgelopen periode merken we, dat een aantal leerlingen te laat op school zijn. Dit is storend voor de klas en de leerkracht, maar zeker ook niet prettig voor de leerling die te laat de groep binnenkomt. Wilt u er a.u.b. voor zorgen dat uw kind dagelijks op tijd in de klas is?

 

Voorjaarsmarkt op donderdag 16 mei

Noteer vast in uw agenda: op donderdag 16 mei organiseren we op De Martinus van 17.00 – 19.00 uur een voorjaarsmarkt. In de volgende nieuwsbrieven zal er meer informatie zijn over deze voorjaarsmarkt.

 

 Culturele voorstellingen en projecten

Voorstelling ‘De Drakentemmer’ voor groep 1 en 2

Op dinsdag 12 februari gaan de leerlingen van groep 1 en 2 naar de muziekschool om te kijken naar de voorstelling ‘De Drakentemmer’.

 

 Data en kalender februari en maart

Dinsdag 5 februari:

Vergadering GMR om 20.00 uur

Woensdag 13 februari:

Oud Papier

Maandag 18 februari t/m vrijdag 22 februari:

Voorjaarsvakantie, alle leerlingen vrij

Dinsdag 26 februari en donderdag 28 februari:

Gesprekken ouders groep 1 t/m 5

Gesprekken leerlingen en ouders groep 6 t/m 8

Woensdag 27 februari:

Alle leerlingen van groep 8 tot 14.30 uur naar school

Vrijdag 1 maart:

Carnaval voor alle leerlingen, 8.30 – 13.00 uur

Maandag 4 maart en dinsdag 5 maart:

Carnaval, alle leerlingen vrij

Woensdag 13 maart:

Oud Papier