Nieuwsbrief januari Katholieke Basisschool De Martinus

 

De beste wensen

Allereerst wensen wij u, in alle opzichten, een goed 2019 toe! We hopen dat iedereen het jaar met frisse moed zal beginnen en dat de meeste goede voornemens zullen worden gerealiseerd.

 

Groepsbezetting in januari

Op donderdag 17 en vrijdag 18 januari gaan we met een aantal leerkrachten skiën in Oostenrijk. De groepsbezetting voor de groepen 1a en 5 is op deze dagen gewijzigd:

Groep 1a:   donderdag 17 januari; juf Erna Verheijen

Groep 5:     donderdag 17 januari; juf Elena Bunskoek en Dagmar Stamborg

Bart Rikhof, Monique Keur, Aniek Wigger, Jorieke Loohuis, Nancy Roozeboom, Suzanne Gijsberts, Ansjelien Steffens en Léon Poorthuis gaan mee naar Oostenrijk.

 

Bedankt!

Langs deze weg willen we Denniël Reuvers bedanken voor het beschikbaar stellen van een auto op 5 december. Dankzij auto Reuvers werd Sinterklaas in een mooie cabriolet naar school gereden.

 

Gezonde keuzes stimuleren

Wij vinden het als school belangrijk om het gebruik van gezonde voeding te stimuleren. Dit willen we graag samen met u als ouders doen. We stellen het op prijs wanneer u uw kinderen elke dag een gezonde pauze en lunch meegeeft. Daarnaast vragen we ook aandacht voor de traktaties. Kinderen krijgen per schooljaar algauw 25 traktaties, Dat mag ook, want jarig zijn is feest! We willen u wel vragen om de traktaties klein te houden en niet te calorierijk te maken.

 

Kersthandbaltoernooi basisscholen in Losser

Op vrijdag 28 december hebben er twee teams meegedaan in sporthal de Fakkel aan de jaarlijkse kampioenschappen schoolhandbal van de gemeente Losser. Zowel het meisjesteam als het jongensteam van groep 8 hebben goed hun best gedaan. Het jongensteam behaalde zelfs de tweede plaats! Al met al een erg goed en sportief toernooi van al onze teams. Knap gedaan!

 

Carnaval 2019

Dit jaar vieren we op De Martinus wel een heel bijzonder carnavalsfeest, nu de Hoogheden van Losser (Prins en de Adjudanten) allemaal ouders van De Martinus zijn. We wensen het trio en de hofchauffeuse met het hele gevolg een spetterend carnavalsfeest toe.

 

 

 

De nationale voorleesdagen, 23 januari t/m 2 februari 2019

Doelstelling van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. Tijdens deze weken is er in school veel aandacht voor voorleesactiviteiten. Waarom is voorlezen zo belangrijk?

  • Bevordert het leesplezier.
  • Breidt de woordenschat uit.
  • Draagt bij aan een goede taalontwikkeling.
  • Dagelijks voorlezen vormt een goede basis voor het latere lezen.

Op 23 januari komt daarom een brandweer op bezoek om op speelse wijze met het boek ‘Oei de taart’ de kinderen mee te nemen in de wereld van brandveiligheid. Wat is een rookmelder, is afgesproken wat te doen als er brand thuis is en welk nummer moet je dan bellen? Voorbeelden van vragen waar we met de kinderen over praten. Na het voorlezen mogen kinderen vragen stellen over de brandweer en mogen ze het brandweerpak en de helm bekijken.

 

Culturele voorstellingen en projecten

Groep 5: workshop ‘Prehistorische dieren’

Op donderdag 10 januari krijgen de leerlingen van groep 5 de workshop ‘Prehistorische dieren in speksteen’ aangeboden. Door de leerlingen wordt een speksteen beeldje gemaakt. We vragen de kinderen van groep 5 deze dag een oud T-shirt en een oude handdoek mee te nemen, die daarna weggegooid mag worden.

 

Tennislessen voor groep 2 en groep 4

In de komende periode worden er twee tennislessen gegeven in groep 2 en groep 4.

De tennislessen van groep 2 worden gegeven op donderdag 10 januari en donderdag 17 februari in de speelzaal van onze school.

In groep 4 worden de tennislessen op donderdagmorgen 24 januari en 31 januari gegeven. We vragen de kinderen van groep 4 om op die dagen de gymspullen mee te nemen naar school.

 

‘Duik er eens in’ voor groep 5 en 6

Op maandag 28 januari wordt door de Gemeente Losser, in samenwerking met de Zwemclub Losser, aan de leerlingen van de groepen 5 en 6 een zwemactiviteit aangeboden. Tijdens deze ochtend maken de kinderen kennis met diverse wateractiviteiten:

We vragen de kinderen van groep 5 om die dag om 8.30 uur op de fiets bij het zwembad te komen en daarbij de zwemspullen mee te nemen. De kinderen van groep 6 vragen we deze dag op de fiets naar school te komen en de zwemspullen mee te nemen.

 

Data en kalender januari en februari

Woensdag 9 januari:

Oud Papier

 Donderdag 10 januari:

Tennisles voor groep 2

Workshop ‘Prehistorische dieren in speksteen’ voor groep 5

Donderdag 17 januari:

Tennisles voor groep 2

Maandag 21 januari:

Vergadering MR om 19.00 uur

Donderdag 24 januari:

Tennisles voor groep 4

Vergadering OR om 20.00 uur

Maandag 28 januari:

‘Duik er eens in’ voor groep 5 en 6

Dinsdag 29 januari:

Informatieavond voor de ouders van de instroomgroep (19.30 uur)

Donderdag 31 januari:

Tennisles voor groep 4

Dinsdag 5 februari:

Vergadering GMR om 20.00 uur

Woensdag 13 februari:

Oud Papier

Donderdag 14 februari:

Rapport 1

Maandag 18 februari t/m vrijdag 22 februari:

Voorjaarsvakantie

Dinsdag 26 februari en donderdag 28 februari:

Rapportgesprekken