nieuwsbrief maart

Groepsbezetting, extra ondersteuning in de groepen 3 en 4

In de nieuwsbrief van januari hebben we uitleg gegeven over de ondersteuning in de groepen 1, 3 en 4. In verband met een aantal personele wijzigingen willen we hierbij aangeven op welke wijze dit in de komende periode is geregeld. Tot de zomervakantie neemt juf Jorieke Loohuis verlof op. Juf Jorieke werkte tot op heden op maandag ter ondersteuning in groep 3. Juf Dagmar Stamborg zal de werkzaamheden van Juf Jorieke in groep 3 vervangen. Juf Danique Arends werkte in de afgelopen weken in groep 1 en 3 om ondersteuning te geven. Juf Danique Arends heeft voor de voorjaarsvakantie afscheid genomen.

De ondersteuning in de groepen 3 en 4 zal er in de komende periode als volgt uitzien:                            

Juf Dagmar zal op de maandag, dinsdagmorgen en woensdagmorgen ondersteunen in groep 3 en op enkele momenten in groep 4. Meneer Bart zal op de dinsdag-, woensdag- donderdag- en vrijdagochtend ondersteunen in groep 4 en op enkele momenten in groep 3.

In verband met de start van de instroomgroep (groep 1b) is de extra ondersteuning voor groep 1 niet meer nodig.

Culturele voorstellingen en projecten

 

Groepen 5 en 6; wedstrijden Indian Dutch

De sportcommissie organiseert op dinsdag 14 maart het jaarlijks Indian Dutch toernooi in de Fakkel.

Groep 6: ’s morgens, tussen 9.00 uur en 11.30 uur

Groep 5: ’s middags, tussen 12.30 uur en 14.15 uur

We willen de kinderen vragen op de dag waarop ze wedstrijden spelen ‘s morgens de gymspullen mee te nemen. We gaan lopend vanaf school naar sporthal de Fakkel.

Groep 6: bezoek steenfabriek

Op donderdag 30 maart gaan de leerlingen van groep 6 ’s morgens op bezoek naar de steenfabriek. Ze maken kennis met en geven invulling aan het erfgoedproject ‘Het Geheim van de Steenfabriek’.

Vastenactie

Dit jaar is ons campagneproject El Salvador. Dit land ligt in Midden-Amerika en het heeft een prachtige natuur. Het is een vruchtbaar land en mensen die een tuin hebben, proberen vaak wat groente of fruit te verbouwen. Toch heeft het land ook minder mooie aspecten.

Het leven in een grote stad in San Salvador is voor kinderen best gevaarlijk. Er rijdt bijvoorbeeld veel verkeer en er zijn veel vrachtwagens en grote bussen. Die geven vieze uitlaatgassen, dus het stinkt hier en daar heel erg als je op drukke plekken bent. Niet zo goed voor je gezondheid dus. De chauffeurs houden zich ook niet altijd even netjes aan de verkeersregels zoals we dat in Nederland gewend zijn, dus je moet goed opletten op straat.

In sommige wijken moeten de mensen nog meer opletten: daar zijn drugsbendes actief. Die vechten vaak met elkaar, bijvoorbeeld over wie er de baas is in een bepaalde straat. In de wijk Popotlan is het zelfs erg ingewikkeld, omdat er drie bendes zijn. Die vechten regelmatig met elkaar én met de politie. Daarom moeten de kinderen in Popotlan extra voorzichtig zijn op straat en veel ouders hebben zelfs liever niet dat hun kinderen op straat spelen.

De zusters van de Beschermengel hebben in Popotlan een jeugdhuis opgericht. Iedereen weet dat dit jeugdhuis van de zusters is en de kinderen kunnen hier dus veilig komen om te spelen en om lessen te volgen. Dat varieert van dansen en muziek tot sporten, maar de kinderen leren er ook hoe ze ruzies en meningsverschillen kunnen oplossen zonder met elkaar te vechten of te schelden.

Meehelpen?

De zusters willen het jeugdhuis graag uitbreiden met extra activiteiten, maar daar is geld voor nodig. Daarom vragen ze onze hulp! Wat vragen de zusters ons, namens de kinderen in Popotlan?  Een speeltuin, waar de jongste kinderen veilig kunnen spelen. De toestellen worden gemaakt van oude, gerecyclede materialen. Een moestuin, waar de kinderen groente en fruit leren verbouwen. Ze kunnen hun nieuwe kennis dan ook overdragen aan hun ouders. Deze ‘stedelijke moestuin’ zal beplant worden met groenten en traditionele gewassen. Zo kunnen de kinderen ook een maaltijd krijgen in het jeugdhuis en met een gevulde maag naar huis gaan. Een tuinman komt de zusters en de kinderen vijf maanden helpen.

De kinderen krijgen woensdag 1 maart een vastendoosje mee.

Misschien kunt u uw kind helpen, bijvoorbeeld door hem of haar een klusje te laten doen om wat geld te verdienen, of door als gezin mee te sparen.

Het geld moet uiterlijk woensdag 5 april weer worden ingeleverd op school. Wij zorgen dat het geld op de juiste plek komt.
We wensen u een goede vastentijd toe.