nieuwsbrief februari

Carnaval

Vrijdag 17 februari vieren we carnaval op school. De schooltijden zijn voor alle kinderen op deze feestelijke dag aangepast: groep 1 t/m 8 komen van 8.30 uur tot 13.00 uur op school. Er zal om 12.00 uur geen lunchpauze zijn, na 13.00 uur kan er thuis geluncht worden. Wel trakteert de ouderraad iedereen op een versnapering. Deze dag hoef je geen eten en drinken mee te nemen.

We gaan naar groepsoptredens kijken en je kunt meedoen aan Martinus got Talent! Kun je goed zingen, dansen, een instrument bespelen of heb je een andere leuke act dan mag je je opgeven op de lijsten die bij de ingang van de klassen komen te hangen. Opgeven kan vanaf maandag 30 januari t/m vrijdag 10 februari. Je mag alleen of met een groepje optreden. Om iedereen de kans te geven mee te kunnen doen mag je maar met 1 act meedoen. Afhankelijk van het aantal opgaves kan het zijn dat je act niet langer dan 2 minuten mag duren. Dat hoor je zo spoedig mogelijk.

We gaan er een mooi feestje van maken! Trek je gaafste carnavalskleding aan!

De gehele dag zal de Prins(es) en Adjudant(e) uit groep 8, samen met het Keizerskroontje en de Adjudant(e) uit groep 4 in de polonaise voorop lopen. Binnenkort zal het verkiezingsspektakel plaatsvinden.

We vragen wel vriendelijk om geen spuitbussen en/of confetti mee te nemen naar school.

 

Vakantierooster 2017-2018

Hieronder het vastgestelde vakantierooster:

  • Herfstvakantie         23-10-17 t/m 27-10-17
  • Kerstvakantie          25-12-17 t/m 05-01-18
  • Carnaval                 12-02-18 t/m 13-02-18
  • Voorjaarsvakantie   26-02-18 t/m 02-03-18
  • Goede Vrijdag         30-03-18 (middag)
  • Pasen                      02-04-18
  • Meivakantie             30-04-18 t/m 04-05-18
  • Hemelvaart             10-05-18 t/m 11-05-18
  • Pinksteren               21-05-18
  • Zomervakantie        23-07-18 t/m 31-08-18

 

BSO

Veel kinderen van onze school gaan na schooltijd naar een organisatie voor buitenschoolse opvang. Om de overdracht naar de buitenschoolse opvang goed te kunnen organiseren willen we alle ouders dringend vragen om wijzigingen m.b.t. BSO aan ons door te geven via het mailadres martinus@skolo.nl

Rapport en gesprekken

In de komende weken ontvangen alle leerlingen het eerste rapport. Zoals we in de nieuwsbrief van november hebben aangegeven, verwachten we dat de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 aanwezig zijn bij de gesprekken.

Tijdens de gesprekken zal de leerkracht o.a. de resultaten van de cito-toetsen bespreken.

We hadden aangegeven dat we na de gesprekken de cito-resultaten in het ouderportaal zichtbaar zouden maken. Technisch is dit helaas nog niet mogelijk. Om die reden hebben we ervoor gekozen u de resultaten mee te geven op papier. U kunt er dan daarna zelf voor kiezen om deze resultaten toe te voegen aan de rapportmap van uw kind.

Groep 1 t/m 7:

Op donderdag 2 maart krijgen de kinderen van groep 1 t/m 7 het eerste rapport van dit schooljaar mee naar huis. We vragen alle kinderen om vóór 13 februari de rapportmap in een plastic tas mee nemen naar school.

De oudergesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 7 maart en donderdag 9 maart. De uitnodigingen voor de gesprekken ontvangt u via mail op woensdag 15 februari.

Groep 8:

De leerlingen van groep 8 krijgen het rapport op 9 februari mee. De gesprekken van de leerlingen van groep 8 vinden plaats op maandag 13 februari en donderdag 16 februari. Tijdens dit gesprek wordt tevens het schooladvies voor het voortgezet onderwijs gegeven. We vragen de leerlingen van groep 8 om vóór 8 februari de rapportmap in een plastic tas mee te nemen naar school. De uitnodigingen voor de gesprekken ontvangt u via mail op woensdag 8 februari.

 

Culturele voorstellingen en projecten

Voetbalclinic groep 4 en 5:

Op vrijdag 3 februari worden er in de groepen 4 en 5 tijdens de gymlessen voetbalclinics gegeven door F.C. Twente.